Aici veţi găsi imagini inedite cu peisaje din natură imortalizate de mine în excursiile făcute prin ţară care sper că vă vor surprinde. :)
(Faceţi click pentru mărire! Aşteptaţi câteva secunde pentru încărcare, deoarece dimensiunea pozelor este destul de mare!)
DSC02415.JPG
DSC02439.JPG
DSC02450.JPG
DSC02473.JPG
DSC02496.JPG
DSC02469.JPG
DSC00061.JPG
DSC01126.JPG
DSC01127.JPG
DSC01128.JPG
DSC01138.JPG
DSC01175.JPG
S5000904.JPG
S5000948.JPG
S5001454.JPG
S5001895.JPG
S5001896.JPG
DSC00039.JPG
DSC00098.JPG
DSC00102.JPG
DSC00113.JPG
DSC00123.JPG
S5001392.JPG
DSC00445.JPG
Buna! Sunt Luana, am 16 ani si sunt adminul acestul site.Sunt din orasul Piatra-Olt si sunt eleva in clasa a 10a la C.N. "Radu Greceanu" din Slatina.
Cred ca v-ati dat seama cam despre ce este vorba de la prima vedere,insa va invit sa urmariti toate rubricile, sa le cititi si la sectia "Opinii" sa va lasati cate un comentariu.
1 Iunie - 31 August -> Concursul "Click pe verde".
11 Iulie - 31 August -> SIte-ul "Scoala Verde" in curs de desfasurare.
16 August -> Finalizarea site-ului "Scoala Verde".
17 August -> Inscrierea la concurs.
31 August -> Sfarsitul concursului "Click pe verde" si aflarea castigatorilor.

Daca ar fi sa pleci, maine te-ai intoarce.Daca ar fi sa ramai, maine ti-ai dori sa pleci.Daca ar fi sa simti durerea cuiva,nu ti-ar pasa.Daca ar fi sa suferi, ai dori ca celorlalti sa le pese de tine.Si natura sufera..Tie iti pasa?..

Deşeurile şi clasificarea lor.


Deşeul este o parte dintr-o materie sau dintr-un material rezultat în urma unui proces tehnologic de realizare a unui produs şi neutilizabil în cursul aceluiaşi proces.Dupa provenienţa lor, deşeurile pot fi: industriale(provenite din prelucrarea resurselor prin diferite tehnologii), menajere(provenite din activitaţi menajere), metabolice(provenite din procese biologice, de exemplu, dejecţiile).În ecosistemele urbane rezultă zilnic cantităţi imense de deşeuri, care nu pun numai probleme de spaţiu pentru depozitare sau estetică, ci sunt şi o sursă de poluare ameninţând sănătatea oamenilor.Toate deşeurile degradează mediul înconjurător, contaminează apele subterane(modul de depozitare face posibilă infiltrarea apei de ploaie, care antrenează substanţe poluante şi germeni patogeni).Iată un exemplu care poate ilustra atât cantitatea de deşeuri, cât şi varietatea acestora. În SUA, anual iau drumul gunoiului 7 miliarde de cutii de conserve, 38 milioane de cauciucuri uzate,7 milioane televizoare scoase din uz, 7 milioane automobile uzate, 35 milioane de tone de hârtie.Dintre aceste deşeuri doar hârtia este biodegradabilă,celelalte deşeuri sunt nedegradabile.Pentru mentinerea unui mediu de viaţă sănătos, deşeurile trebuie înlaturate prin diferite metode sau reciclate.

Înlăturarea deşeurilor solide

Până se vor găsi soluţii de reducere a cantităţii de deşeuri şi de reciclare a tuturor acestora se utilizează, pentru înlaturarea lor, mai multe metode:
- Depozitarea deşeurilor pe terenuri sau îngroparea lor în afara oraşelor.Metoda este ieftină, dar ineficientă din punct de vedere ecologic pentru că deşeurile pot contamina apele subterane, apărând astfel pericolul unor incendii şi explozii prin acumularea gazelor(prin procesul de fermentare, în gunoiul cu un conţinut ridicat în materie organică, se produce gazul metan). Pe plan mondial şi naţional se utilizează din ce în ce mai mult depozitarea deşeurilor în gropi ecologice realizate în afara marilor oraşe.
Prin mijloace speciale se izolează stratul de gunoi de sol pentru a evita contaminarea acestuia. De asemenea, gropile cu deşeuri se acoperă cu pământ, ceea ce uşurează şi accelerează activitatea descompunătorilor.Dupa un anumit număr de ani, gropile ecologice devin terenuri apte de a fi transformate în parcuri, gădini, etc.
- Arderea deşeurilor este o soluţie pentru înlăturarea definitivă a acestora. Prin ardere, crematoriile de gunoi îşi produc energia necesară funcţionării, ceea ce reduce mult costul  operaţiunii.O problemă greu de rezolvat este depozitarea deşeurilor înainte de a fi arse.
- Transformarea deşeurilor biodegradabile în compost, care poate fi folosit ca îngrăşământ agricol(crescând fertilitatea solului).


Ce sunt deşeurile menajere?

Deşeurile menajere sunt reziduurile solide colectate de la locuinţele populaţiei, constituite în general din hârtie, plastic, material textil, ceramică, sticlă, ambalaje, baterii, anvelope, uleiuri şi, nu în ultimul rând, resturi alimentare. Depozitarea deşeurilor menajere este recunoscută ca generatoare de impact şi risc pentru mediu şi sănătatea publică. Mentionăm, în acest sens, modificări de peisaj şi disconfort vizual, poluarea aerului cu mirosuri neplăcute, poluarea apelor de suprafaţă, modificări ale fertilităţii solului. Aşa cum s-a menţionat mai sus, majoritatea acestor deşeuri nu sunt biodegradabile, din cauza faptului că prin varietatea substanţelor organice şi anorganice conţinute, procesul degradării aerobe şi anaerobe de către microorganisme este dificil de realizat. Să urmărim, de exemplu, felul în care deşeurile pot dispărea, în mod natural, din natură prin degradare completă:
- recipientele din metal (cutii de conserve, canistre de combustibil) se degradează în aproximativ 150-300 de ani;
- recipientele din aluminiu (doze de bere sau sucuri) dispar in 300-400 de ani;
- plasticul (sticlele de suc, ambalaje) nu se degradează, eventual se rupe în bucăţi mici care sunt ingerate de animale;
- obiectele din sticlă nu se dezintegrează niciodată, ele suferă doar un proces de fărâmiţare, deci nu sunt integrate niciodată în circuitul materiei în natură.

Reciclarea deşeurilor.Avantaje ecologice şi economice

Reciclarea constă în recuperarea şi prelucrarea unor materiale deja folosite pentru a face posibilă refolosirea lor.Ţinând seama de caracterul limitat al resurselor naturale, reciclarea deşeurilor prezintă avantaje ecologice(înlatură poluarea mediului) şi economice(economisirea de materii prime şi energie).Dezvoltarea economică a unei ţări nu se poate separa de grija pentru un mediu sănătos.Deşeurile care se valorifică în cea mai mare masură sau integral sunt: metalele feroase, neferoase şi preţioase, deşeurile chimice(deşeurile din cauciuc), deşeurile din hârtie, textile, sticlă.De exemplu, prin reintroducerea în procesul de fabricare a cioburilor de sticlă se pot obţine:20% reduceri ale consumului de energie, 10% reduceri de combustibil, 50% reduceri de costuri la materiile prime din care se fabrica sticla(nisip de cuart, piatră de var, carbonat de sodiu si alte materiale auxiliare).Pentru recuperarea deşeurilor în vederea reciclării este necesară participarea întregii populatii. În scurtă vreme, printr-un proces de educaţie ecologică, se vor recupera în Romania anual: 200 000 t de hârtie; 100 000 t metal; 40 000 t sticlă; 100 t de masă plastică; 20 000 t textile şi se vor produce 1-1,5 000 000 t compost.

Sursa: Ecologie clasa a VIIIa, Ministerul educatiei si cercetarii, Aglaia Ioanei, Victoria Oaida,Humanitas Educational.

Deci,cred că v-aţi convins că din nou,deşeurile sunt eliminate în natură tot de către om care nu conştientizeză faptul că gunoaiele sunt „fatale" pentru mediu şi în timp îl distrug.
Acum revine întrebarea: „Ce am putea face noi să oprim toate astea?" E atât de simplu! Trebuie doar să fim atenţi uneori, iar când aruncăm o hârtie pe strada să ne gândim că participăm la un proces grav de degradare a mediului, chiar dacă într-un procent minor şi că în momentul acela, poate sute sau chiar mii de persoane fac acelaşi lucru.Şi în felul acesta dăm startul unei poluări majore.E foarte simplu să protejezi mediul.Nu ai nevoie de o baghetă magică sau praf magic,ci numai reflectare asupra faptului că daca toţi am face lucruri cărora noi nu le dăm importanţă pentru că nu realizăm ce înseamnă, întreg mediul ar arată ca un adevărat dezastru.

28733.gif.png
Made by:
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one