Aici veţi găsi imagini inedite cu peisaje din natură imortalizate de mine în excursiile făcute prin ţară care sper că vă vor surprinde. :)
(Faceţi click pentru mărire! Aşteptaţi câteva secunde pentru încărcare, deoarece dimensiunea pozelor este destul de mare!)
DSC02415.JPG
DSC02439.JPG
DSC02450.JPG
DSC02473.JPG
DSC02496.JPG
DSC02469.JPG
DSC00061.JPG
DSC01126.JPG
DSC01127.JPG
DSC01128.JPG
DSC01138.JPG
DSC01175.JPG
S5000904.JPG
S5000948.JPG
S5001454.JPG
S5001895.JPG
S5001896.JPG
DSC00039.JPG
DSC00098.JPG
DSC00102.JPG
DSC00113.JPG
DSC00123.JPG
S5001392.JPG
DSC00445.JPG
Buna! Sunt Luana, am 16 ani si sunt adminul acestul site.Sunt din orasul Piatra-Olt si sunt eleva in clasa a 10a la C.N. "Radu Greceanu" din Slatina.
Cred ca v-ati dat seama cam despre ce este vorba de la prima vedere,insa va invit sa urmariti toate rubricile, sa le cititi si la sectia "Opinii" sa va lasati cate un comentariu.
1 Iunie - 31 August -> Concursul "Click pe verde".
11 Iulie - 31 August -> SIte-ul "Scoala Verde" in curs de desfasurare.
16 August -> Finalizarea site-ului "Scoala Verde".
17 August -> Inscrierea la concurs.
31 August -> Sfarsitul concursului "Click pe verde" si aflarea castigatorilor.

Daca ar fi sa pleci, maine te-ai intoarce.Daca ar fi sa ramai, maine ti-ai dori sa pleci.Daca ar fi sa simti durerea cuiva,nu ti-ar pasa.Daca ar fi sa suferi, ai dori ca celorlalti sa le pese de tine.Si natura sufera..Tie iti pasa?..

ziua2.jpg

Împreună pentru un mediu mai curat!

 

Te-ai gândit vreodată că frunzele dintr-un copac pe care le privim zi de zi sunt îngrijite de către pom care-i oferă apa,sărurile minerale şi substanşele hrănitoare de care are nevoie în realizarea fotosintezei şi creşterii sale?Mulţi nu dăm atenţie acestui minuscul amănunt,dar el contează,pentru că rădăcinile pomului absorb toate aceste substanţe din sol pentru a se dezvolta.La fel şi celelalte plante.

Acum vă veţi întreba de ce v-am relatat toate astea.Simplu!Dacă solul ar fi plin de reziduuri,n-ar mai fi fertil şi substanţele hrănitoare s-ar pierde,iar plantele care au nevoie eficientă de ele, nu şi-ar mai continua procesele ecologice.

Aşadar,vedeţi că şi lucrurile pe care, de cele mai multe ori nu le luăm în seamă, au o importanţă majoră?

Fără pomi,plante,verdeaţă, lumea ar fi cuprinsă de un întuneric sumbru, poluarea s-ar răvăşi asupra mediului şi în acelaşi timp asupra noastră, iar cantitatea de oxigen ar scădea din ce în ce mai mult.Cu alte cuvnte,noi,oamenii am trăi in dezordine şi într-un haos total, până când vom dispărea de pe faţa Pământului în lipsa cantităţii de oxigen şi mai ales a poluării excesive.

Probabil vă puneţi întrebarea:"Şi cu ce putem noi estompa poluarea aceasta excesiva?".Ştim cu toţii că nu putem lupta împotriva marilor industrii şi fabrici din lume,însă ar trebui sa fim atenţi cu mediul din jurul nostru.Dacă avem grijă să nu mai aruncăm gunoaiele si hârtiile pe jos, poate că ceilalţi ne vor urma exemplul, iar în felul acesta,începem uşor,uşor să ocrotim mediul nostru natural şi al tuturor celor ce îl „locuiesc".

 

Deseori devenim nedumeriţi în legătură cu poluarea excesivă la nivel de mediu înconjurator.Încercăm să dăm vina pe unul şi altul,însa habar nu avem că însăşi noi participăm la distrugerea mediului.

Şi acum,voi cei care staţi în faţa calculatorului şi citiţi acest articol vă întrebaţi ce legătura avem noi,elevii cu toate astea.Ei bine,indirect,avem.Amintiţi-vă de caietele pe care ni le cumpărăm an de an,de cărţile pe care le cititm sau le primim de la şcoală,de creioanele cu care desenăm.Ne sunt atât de dragi cand le vedem noi,impecabile,curate.

Amintiţi-vă unde se prelucrează toate aceste materiale,gandiţi-vă numai prin câte procese trec,şi apoi încercaţi să vă bucuraţi de bunurile pe care le ţineţi în mână când scrieţi sau desenaţi.Deci,v-aţi dat seama? Oamenii taie copacii din păduri într-o cantitate foarte mare,pentru strictul lor necesar şi nu conştientizează cât de mult "suferă" pădurea când se vede "goală" de pomi.În plus,animalele care trăiesc în păduri sunt nevoite să suporte lipsa umbrei,lipsa hranei..fără pomi în pădure,deja putem considera un loc deşertic.Copacii sunt transportaţi către fabricile de prelucrare a hârtiei sau a altor materiale din lemn.Şi,haideţi să reflectăm puţin acum; Ce se întamplă când copacul arde? Exact, fumul degajat de acesta se răspândeşte în natură.şi poluează.Deci v-aţi lămurit! Sunt două dintre etapele dezastruase ale degradăii mediului înconjurător care au un punct comun:copacul.
Acum sper că v-aţi dat seama cu ce suntem noi de vină în toate acestea.Faptul că ne cumpărăm obiecte din lemn,participăm indirect la procesul acesta extrem de grav al poluării,pentru că,cu cât se vând mai multe,cu atât producţia este mai mare.Aşadar,atunci când rupeţi o foaie de hârtie sau îndoiţi un creion,gândiţi-vă că "sfâşiaţi" o bucată din "inima" unui copac! :)

 

Acum,haideţi să desoperim împreună ce înseamnă poluarea pe scurt.


Cuvântul „poluare" vine din limba latina „polluo-ere" şi înseamnă a murdări, a pângări, a profana, a degrada. El vrea să desemneze o acţiune prin care omul îşi degradează propriul său mediu de viaţă.Astfel de acţiune nu este caracteristică însă numai omului contemporan şi nici măcar omului în genere.Ea este o lege naturală generală, conform căreia orice fiinţe vii produc deşeuri care,neeliminate din mediul lor de viaţă, le fac imposibilă nu numai continuarea activităţii, ci şi a vieţii însăşi.

Mediul este afectat prin acţiunea umană pe două căi principale:prin poluare şi, respectiv, activităţi distructive pentru echilibrul ecologic, precum eliminarea anumitor specii şi despăduririle.

 

Pădurile s-au deovedit unele dintre resursele economice cele mai valoroase ale umanităţii şi, în consecinţă, una dintre cele mai intens exploatate.

Amploarea şi intensitatea uscării speciilor forestiere în condiţii pedoclimatice diferite au condus la ipoteza că moartea pădurilor este poluarea mediului(cu precădere prezenţa în atmosferă a substanţelor toxice bioxid de sulf, oxizi de azot, sulfaţi şi a ploilor acide).

 

Iată câteva surse majore de degradare, ca rezultat al activităţii umane:

  • - Supraexploatarea bogăţiilor solului, a păşunilor,a solului, a speciilor de plante şi animale a avut efecte negative.S-a ajuns la reducerea bogăţiilor subsolului şi a suprafeţelor împădurite, la distrugerea păşunilor şi a solului,la extinderea deşerturilor şi la dispariţia a numeroase specii.
  • - Introducerea accidentală sau intenţionată a unor specii de plante şi animale care nu existau înainte în mediul respectiv a produs dezechilibre.În lipsa unor paraziţi sau prădători, aceste specii se înmulţesc foarte mult invadând teritorii întinse, distrugând culturile,pădurile,etc.
  • - Realizarea de mari amenajări de teritorii cum ar fi:lucrări miniere de suprafaţă,lucrări hidrotehnice(baraje de acumulare,canale,sisteme de irigaţii,etc.), duce la distrugerea mediilor naturale şi artificiale.


Eu sper că am reuşit să vă deschid ochii spre faptul că trebuie să facem mult mai mult pentru mediul înconjurător,să luptăm,să ne unim forţele pentru a nu ajunge şi mai rău.Aşa că vă propun să vă înscrieţi la petiţia al cărei link va fi afişat în panoul din stânga la secţiunea "Linkuri uitle",adresată tuturor Instituţiilor de protecţie şi ocrotire a mediului, însă şi celor cărora le pasă.Dacă vouă vă pasă,înregistraţi-vă şi poate vom reuşi să aducem mediul la o stare eficientă!
..Noi ne gândim doar la faptul că numai noi existăm şi restul ce compune laolaltă viaţa nu mai contează.Nu suntem conştienţi de faptul că această generaţie se va moşteni, iar dacă noi lăsăm "urme", celorlalţi le va fi greu,aproape imposibil să le şteargă.De aceea este nevoie să ne alaturăm forţele şi să ocrotim pe cât posibil acest mediu în care trăim.E atât de simplu!

Made by:
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one