Aici veţi găsi imagini inedite cu peisaje din natură imortalizate de mine în excursiile făcute prin ţară care sper că vă vor surprinde. :)
(Faceţi click pentru mărire! Aşteptaţi câteva secunde pentru încărcare, deoarece dimensiunea pozelor este destul de mare!)
DSC02415.JPG
DSC02439.JPG
DSC02450.JPG
DSC02473.JPG
DSC02496.JPG
DSC02469.JPG
DSC00061.JPG
DSC01126.JPG
DSC01127.JPG
DSC01128.JPG
DSC01138.JPG
DSC01175.JPG
S5000904.JPG
S5000948.JPG
S5001454.JPG
S5001895.JPG
S5001896.JPG
DSC00039.JPG
DSC00098.JPG
DSC00102.JPG
DSC00113.JPG
DSC00123.JPG
S5001392.JPG
DSC00445.JPG
Buna! Sunt Luana, am 16 ani si sunt adminul acestul site.Sunt din orasul Piatra-Olt si sunt eleva in clasa a 10a la C.N. "Radu Greceanu" din Slatina.
Cred ca v-ati dat seama cam despre ce este vorba de la prima vedere,insa va invit sa urmariti toate rubricile, sa le cititi si la sectia "Opinii" sa va lasati cate un comentariu.
1 Iunie - 31 August -> Concursul "Click pe verde".
11 Iulie - 31 August -> SIte-ul "Scoala Verde" in curs de desfasurare.
16 August -> Finalizarea site-ului "Scoala Verde".
17 August -> Inscrierea la concurs.
31 August -> Sfarsitul concursului "Click pe verde" si aflarea castigatorilor.

Daca ar fi sa pleci, maine te-ai intoarce.Daca ar fi sa ramai, maine ti-ai dori sa pleci.Daca ar fi sa simti durerea cuiva,nu ti-ar pasa.Daca ar fi sa suferi, ai dori ca celorlalti sa le pese de tine.Si natura sufera..Tie iti pasa?..

img_1096.jpg

1.Începuturile omului şi mediul său de viaţă


Omul face parte din natură.Ca orice vieţuitoare,el se naşte,se hrăneşte,creşte,se înmulţeşte şi moare.Pentru hrana,îmbrăcăminte şi locuinţă el se foloseşte de multe produse din natură .Omul are unele însuşiri specifice numai lui.Aşa sunt:gândurile,vorbirea,munca.Prin aceste însuşiri el se deosebeşte de celelalte vieţuitoare de pe Pamânt.
La începutul existenţei sale,omul a cules hrana din locurile pe unde rătăcea.Se adăpostea din calea unor animale şi de schimbările vremii.Mai târziu,pe măsură ce a reuşit să-şi facă unelte,omul a început să vâneze,să-şi îmbunătăţească hrana şi să folosească blana unor animale pentru îmbrăcăminte.
O mare importanţă în viaţa lui a avut-o producerea si descoperirea focului.Cu ajutorul lui s-a apărat de animale,şi-a pregătit hrana,s-a putut aşeza în zonele mai reci ale Pământului.
Înţelegând foloasele pe care le-ar avea prin cultivarea plantelor şi creşterea animalelor,omul a avut de timpuriu asemenea îndeletniciri.
În acea perioadă omul s-a stabilit în anumite locuri,şi-a construit locuinţe,şi-a format gospodării,desfaşurându-şi cea mai mare parte a vieţii sale in locul sau zona respectivă.El s-a stabilit deci într-un anumit mediu de viaţă,numit de obicei „mediul său înconjurător".
Cu mintea sa iscoditoare,omul a cunoscut tot mai profund mediul său de viaţă şi a căutat permanent să folosească tot ce acesta îi oferea pentru îmbunătăţirea traiului.
La început, omul a folosit lemnul si piatra.Apoi, a folosit apa pentru plutărit şi navigaţie,puterea vântului şi a aburului.Mai târziu,el a descoperit şi bogăţii ale subsolului şi cu ajutorul focului a început prelucrarea lor.Azi, el fabrică tot felul de maşini si aparate cu ajutorul carora îşi uşurează munca,poate străbate mări şi oceane,zboară în atmosferă şi dincolo de ea; sfredeleşte până la adâncimi foarte mari scoarţa Pământului.
Construind fabrici şi uzine,dezvoltând oraşele si transporturile,tăind pădurile pentru a folosi lemnul şi a mări suprafeţele agricole,omul aruncă în aer şi în apă multe deşeuri şi produse nefolositoare(rezultate din producţie).Astfel,omul a declanşat în mediul înconjurător multe schimbări nedorite,a stricat echilibrul natural existent în mediul înconjurător,aşa încât uneori şi-a pus în pericol însăşi viaţa lui.În asemenea situaţie,omul s-a văzut nevoit să ia atitudine pentru înlăturarea răului pe care l-a produs.S-a trecut urgent la luarea unor măsuri pentru protecţia mediului înconjurător,pentru menţinerea în mediu a unui echilibru normal între toţi factorii care-l compun: vieţuitoare,apă,aer,sol.
Responsabilitatea omului faţă de ocrotirea mediului înconjurător este individuală,dar mai ales colectivă: protecţia naturii necesită mijloace importante şi angajează hotărâri la nivel local şi chiar internaţional.


Mai jos veţi putea urmări o prezentare în Power Point despre evoluţia în timp a omului şi influenţa acestuia asupra mediului înconjurător. Vizionare plăcută! :)

Made by:
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one